Ikke uten familien!


 

Familie

Hver eneste dag forlater foreldre og ektefeller sin familie i jakten på suksess.  Det er nesten som om de kjører ned veien, og de har kommet såpass langt av gårde på «suksessreisen», før de forstår at de har lagt familiemedlemmene bak seg…

Tragedien i dette er at mange verdsetter sin karriere, suksess og personlig lykke mer enn de verdsetter sin familie. De bestemmer seg for at det er for vanskelig og arbeidskrevende å kjøre tilbake så de bare fortsetter nedover gaten de kaller reisen til suksess.

Men som flere og flere nå etter hvert forstår så er håpet og jakten på lykken, på bekostning av å bryte opp en familie, en illusjon. Du kan ikke gi opp ekteskapet eller forsømme dine barn for å oppnå virkelig suksess. Nick Stinnet sa følgende for mange år siden; «Når du har en sterk familie vil du daglig motta meldingen om at du er elsket, tatt vare på og at du er viktig. Det positive inntaket av kjærlighet, hengivenhet og respekt…gir deg indre og grunnleggende ressurser til å håndtere livet mer suksessrikt» 

Vi lever i et samfunn som forteller oss hver dag at suksess i arbeidslivet, karriere, prestisje, posisjon og makt er det viktigste. Derfor er det vanskelig, ikke minst for ledere, å stå for holdninger og verdier som går på tvers av hva som oppfattes som politisk korrekt. Men forskning viser at suksessrike ledere har en solid grunnstein i familien. Karriere, prestisje, posisjon og makt er midlertidig og gir midlertidig tilfredsstillelse. I tillegg så blir vi aldri fornøyd.  Kjærlighet, hengivenhet, respekt ut i fra verdi og samhold er evigvarende og setter spor utover din død.

Vår suksess som leder handler om å sørge for at grunnsteinen er lagt og grunnmuren er bygget – slik at jakten på karriere, posisjon, makt og prestisje grunnlegges i varige verdier og som dermed ivaretar din integritet og respekt hos dem som betyr mest – din familie.

John Kjetil Wang-Hansen

Mai 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s