Dittlederskap.com – visjonen

logo_topd-l1.gif

VISJONEN

Ledere er til for å hjelpe andre til å nå sitt potensial. Det er min «definisjon» på en leder. Det er derfor vi har så mange sjefer og forvaltere men så få genuine ledere. Jeg har lært mye gjennom 31 år i «sjefs bransjen», men den viktigste lærdommen er at mitt lederskap handler om effektivitet. Min effektivitet som leder er proporsjonal med taket på mitt lederskap. Og «taket» på mitt lederskap defineres i forhold til hvor stor grad jeg greier å hente ut motivasjon, kreativitet og holdninger hos mine medarbeidere. Skal min organisasjon bli bedre må menneskene i organisasjonen bli bedre. Ofte har vi en usvikelig tro på at endringer i en organisasjonsstruktur vil gi oss mer suksess, men hvis menneskene i den nye organisasjonsstrukturen ikke endres (utvikles), er organisasjonen ofte tilbake til utgangspunktet. Dittlederskap.com er stedet hvor jeg søker å utruste, bevisstgjøre og hjelpe mennesker og organisasjoner til å bli best mulig – søke sitt potensial som leder og organisasjon. Empowerment er lederskapets ansvar. Det er alltid grenser for hvor mye du som leder greier å utrette. Det er når vi utruster andre, medarbeidere og potensielle ledere at vårt lederskap multipliseres og effektiviteten i en organisasjon virkelig utvikles. Ditt lederskap handler om påvirkning og innflytelse – intet mer, intet mer. Det er din evne til å påvirke dine omgivelser som vil avgjøre om medarbeiderne vil følge deg utover de formelle rammene av stillingen du besitter.

Dittlederskap.com vil handle om tanker, erfaringer og ideer jeg har, får og erfarer – og som jeg ønsker å dele med deg. Mitt pedagogiske mål vil i så fall være å skape en ny bevissthet rundt ditt lederskap og hvordan du kan utvikle dette. Siden alle påvirker og influerer andre, har vi alle et lederskap. Og den gode nyheten er at vi kan alle bli bedre i utøvelsen av vårt lederskap. Jeg håper at hjemmesiden/bloggen kan bli en inpirasjonskilde for din videre utvikling som leder. Husk, stopper du å lære, stopper du å lede! Bloggen er også en kunnskapskilde for meg – i søken etter stadig ny kunnskap og læring. Derfor håper jeg du kan kommentere og kritisere det jeg blogger om…slik at vi begge kan nyte godt av hverandres kunnskaper og erfaringer!

2 kommentarer om “Dittlederskap.com – visjonen

  1. Hei Ole-Asbjørn! Takk for innlegget og linken til din blogg. Jeg har vært innom deg fra tid til annen og liker det jeg leser :-). Alt står og faller med lederskapet vårt – derfor er det bra at vi er flere som har fokuset på dette! Selv om jeg er hærmann og infanterioffiser er Håndbok i lederskap for Luftforsvaret den boka jeg kanskje blar mest i. Keep up the good work!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s