Utvikle en leder – og få vekst i organisasjonen


En bedrift kan ikke vokse utad før lederen vokser på innsiden.  Jeg blir ofte forundret over hvor mye penger, energi og markedsføring ulike organisasjoner bruker på områder som ikke gir vekst.  Flotte brosjyrer og fengende slagord kan aldri kompensere for inkompetent ledelse.  En organisasjons styrke er et direkte resultat av ledernes styrke.  Svake ledere = svake organisasjoner, sterke ledere = sterke organisasjoner.

4 kommentarer om “Utvikle en leder – og få vekst i organisasjonen

 1. Hva med at en god/sterk leder er en autentisk og fullt tilstedeværende leder? En som forholder seg til det som er virkelig, uavhengig av tid, og som transformerer motstand og utfolder potensial både i seg selv, sine medarbeidere og i hele systemet de er en del av. Når du er tilstede og bevisst kan du være både i tid og ut av tid på samme tid. Mao. både oprativ og strategisk og transformerende i ett.

  Liker

  1. Jeg tenker at «autentisk og tilstedeværende» er nøkkelbegreper for «sanne» ledere. Det finnes mange sjefer, men få ledere… Jeg tenker også at vår effektivitet som leder er sterkt knyttet til vår evne til å «utfolde potensiale» både oss hos selv (self leadership – grunnstenen i ethvert lederskap)og hos våre medarbeidere (og dermed organisasjonen). Det er nivået på medarbeiderenes kreativitet, motivasjon og arbeidskapasitet som bestemmer lederens effektivitetsnivå og dermed organisasjonen. Veldig bra refleksjon, dette, Geir!

   Liker

 2. Men hva er en sterk leder? Er det det samme som en god leder? Og da for hvem? Det er nok mange variasjon på definisjonen hva sterk er. Er en sterk leder en som tenker strategisk frem i tid, eller leverer resultater her og nå!

  Liker

  1. I denne sammenheng tenker jeg at en sterk leder også er en god leder. Og hva er da en god leder? Jeg har aldri likt uttrykkene gode / dårlige ledere – eller godt eller dårlig lederskap. Det er ofte svært individuelt hva vi oppfatter som godt og dårlig. Derimot synes jeg det er mer betimelig å snakke om et «rikt eller fattig» lederskap…. Rikt og fattig sier noe om «taket» på lederskapet ditt – og taket på lederskapet ditt er lik effektiviteten din som leder. Rikt og fattig blir nærmest to motpoler, der graden av rik eller fattig handler om din evne til å påvirke og dermed influere medarbeidere slik at de kan nå sitt potensial hva kreativitet, motivasjon og kapasitet angår. Sterke ledere håndterer både management-delen og leadership-delen av lederrollen – hvor leadership-delen avgjør din effektivitet i stor grad. Derfor må en «god» leder kunne tenke både strategisk – OG levere resultater her og nå.
   Tenker jeg.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s